Savaitgalį „Rally Talsi“ lenktyniaus net 32 lietuvių ekipažai

Post
                                    thumbnail

Gegužės 16-17 dienomis Latvijoje startuoja „Rally Talsi 2015“, kurio metu vyks Lietuvos (LARČ), Latvijos (LAČ) ir Šiaurės Europos zonos (NEZ) šalių ralio čempionatų etapai, papildyti jau tradicine tapusia „Čempionų taure“ ir „karuselės“ formato greičio ruožu.

Pirmą ralio dieną vainikuos „karuselinė“ trasa

Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) ralio komiteto Mario Simson turimais duomenimis, Latvijoje tarp 78 lenktynininkų startuos net 32 lietuvių ekipažai, dalyvaujantys II LARČ etape. Jiems teks įveikti 11 greičio ruožų, besidriekiančių greitais ir vingiuotais Latvijos keliais.

„Gausaus Lietuvos lenktynininkų desanto Latvijoje laukia įdomios konfigūracijos greičio ruožas mieste ir 10 ruožų važiuojant žvyrine trasa. Sportinę intrigą padidins tai, jog Latvijoje laukia pirmas sezono žvyrinis ralis tiek lietuviams, tiek ir latviams. Negana to, „Rally Talsi“ organizatoriai į pirmąją ralio dieną grąžino vadinamąjį „karuselės“ formatą, kur lenktynininkai startuos kas 2 minutes, pravažiavę greičio ruožą iškart grįš pakartotiniam startui po kelių minučių. Sunku pasakyti, ar toks formatas patiks žiūrovams ir sportininkams, kurie važiuoja sportinio kanalo viduje ar pabaigoje“, – informacija dalinasi ralio komiteto vadovas.

Ralio žiūrovai galės pasimėgauti ne tik ypatinga pramogine ir sportine renginio atmosfera, įdomiu greičio ruožu mieste, bet ir „Čempionų taurės“ varžybomis.

„Dėl „Čempionų taurės“ trofėjaus varžysis keturi aukšto meistriškumo sportininkai. Praėjusio sezono čempionui Ramūnui Čapkauskui teks susikauti su Latvijos čempionu Janiu Vorobjovs, estų čempionu Kasparu Koitla ir Baltarusijos čempionu Sergey Viazovichiu. Šių varžybų favoritą įvardinti pakankamai sunku, tačiau, manau, kad Kaspars ir Janis bus rimčiausi Ramūno varžovai“, – prognozuoja M. Simson.

Ekipažų tikslas – kuo daugiau įskaitinių taškų           

Pernai „Rally Talsi“ laimėtojais tapo Estijos sportininkai, aukščiausia lietuvių pozicija bendroje įskaitoje buvo trečia, dėl to šiemet lenktynininkai sieks užlipti ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio.

I LARČ etapo „Halls Winter Rally“ nugalėtojas Martynas Samsonas pasakoja, jog ekipažas ir Latvijoje norėtų tapti nugalėtojais, tačiau primena ir tai, jog ralis – nenuspėjamas sportas.

„Norėtume nugalėti, tačiau ralyje sunku prognozuoti, kokią vietą pavyks užimti. Esame ralio mylėtojai, nelaikome savęs profesionaliais lenktynininkais, todėl besiruošdami raliui atlikome tik trumpus testus. Žinoma, važiuodami kovosime iki galo“, – sako lenktynininkas.

M. Samsonas pritaria ralio komiteto pirmininkui. Lenktynininko teigimu, „Rally Talsi“ ypatingas tuo, kad tai – pirmas regioninis čempionato važiavimas žvyriniu gruntu po žiemos pertraukos. Aukšto lygio renginys pritraukia daug automobilių sporto entuziastų, todėl yra labai įdomus ir jo dalyviams, ir žiūrovams.

R2 klasėje lenktyniaujantis Jonas Pipiras „Rally Talsi“ važiuos su nauju šturmanu – Ramūną Babachiną pakeis Mindaugas Čepulis.

„Su Mindaugu Čepuliu esame seni draugai, Ramūnas šiuo metu išvykęs, todėl ir nusprendėme pamėginti, kaip seksis važiuoti kartu. Savaitgalį darėme testus, įveikėme nemažai kilometrų, todėl jau turime šiek tiek įdirbo, bet pačią geriausią treniruotę turėsime Latvijoje“, – apie naują ekipažą pasakoja J. Pipiras.

J. Pipiro ekipažui teks kovoti su gausiu ir profesionaliu Latvijos sportininkų būriu. Ketvirtą kartą „Rally Talsi“ važiuosiantis J. Pipiras planuoja laikytis sau įprasto tempo ir tikina negalvojantis, kurią vietą užims bendrojoje įskaitoje, nes pagrindinis naujai suformuoto ekipažo tikslas – sėkmingai kirsti finišo liniją ir kaip įmanoma labiau „susidirbti“.


« Atgal Į viršų ↑
loading